Annemieke, schrijver

Hoewel ik al zo'n veertig jaar schrijf, was het voor mij niet direct duidelijk dat ik schrijver ging worden. Op de basisschool schreef ik veel verhaaltjes en maakte ik mijn eigen boeken door informatie uit andere boeken over te schrijven. Op het voortgezet onderwijs was ik er vast van overtuigd dat ik dierenarts zou worden. Omdat de technische vakken me toch niet echt lagen, heb ik op het laatste moment (havo 5) besloten iets anders te gaan doen. Maar wat dan?

Annemieke tekstschrijver in Nijverdal

Ik had geen idee, tot een klasgenoot zei dat ik journalist moest worden, want ik schreef van die mooie verhalen (opstellen). Dat klonk niet verkeerd en na een zijweg omdat ik uitgeloot werd, startte ik vol goede moed op Windesheim, School voor Journalistiek. Ik zou voor kranten en tijdschriften gaan schrijven. Dat pakte in eerste instantie anders uit, want voorlichting bleek mij beter te liggen.

Na jaren werken als voorlichter en communicatieadviseur kwam ik in de ww, waar een reïntegratiecoach mij wees op het feit dat ik in al mijn functies vooral als schrijver had gewerkt. Zonder dat ik het in de gaten had, was ik dus toch schrijver geworden! Ik besloot als zelfstandig tekstschrijver verder te gaan en kom zo steeds meer tot de ontdekking waar ik het beste in ben.

Als ik niet op kantoor aan het schrijven ben, kun je me in de sportschool vinden of op de bank met haak- of breiwerk… Misschien ben ik wel onderweg met de kinderen. Of zijn we samen aan het knutselen, handletteren, met LEGO aan het bouwen, of kijken we lui tv.